Om Depend Cosmetic AB

Depend Cosmetic grundades 1952 i Sverige och arbetade då endast mot frisörmarknaden fram till 1989. I början av 1990 ändrade företaget inriktning och flyttade fokus från frisörer till detaljhandeln.

Efter flera år av marknadsundersökningar, lades grunden för ett nytt fokusområde. Vi såg att det fanns en stor potential inom nagel- och nagelvårdsprodukter men även nischprodukter för ögat. Ute i butik låg denna marknad långt under framkant och dialogen mellan slutkonsument och butiksbiträde var dålig. Kunskapsnivån kring produkterna var helt enkelt inte tillräcklig.

En intensiv period av produktutveckling inleddes och efter en första presentation på marknaden möttes vi av ett slående resultat. Vi kände att vi var på rätt väg och nådde ett fantastiskt resultat på vår hemmamarknad i Sverige, Norge, Danmark och Finland på kort tid. I dessa länder har vi nu våra egna företag som är verksamma i respektive land. Kundgruppsbasen är 2000 olika butiker som täcker hela området inom detaljhandel.

Depend Cosmetic

Idag utvecklar och tillverkar vi våra produkter på egen hand. Flytande produkter tillverkas i vår fabrik i Halmstad, längs den svenska västkusten. Naglar, lösögonfransar och dylikt tillverkas i Indonesien där vi har investerat i egen produktion och tillverkning.

Nyckeln till Depends framgång är inte bara en högkvalitativ produkt med en attraktiv design och en stabil marknadsföringsgrund utan också ett unikt och nytt sätt att sälja produkterna. För Depend innebär detta individuell produktutbildning för alla våra återförsäljare. Vi har även infört ett nytt sätt att visa upp produkterna med planogram, som visat sig skapat merförsäljning.

Med detta i ryggen kan Depend stolt presentera sig som ett nagelmärke som tävlar med de största multinationella make-up företagen där vi visar hur mycket vinst du kan göra i en butik.

Efter ett starkt övertag på den nordiska marknaden tog vi steget mot exportmarknaden. Idag exporterar vi till över 50 länder och är en stark aktör även på den internationella marknaden.

Bisnodes kreditvärderingssystem:
AAA

Vi är mycket stolta över vårt höga kreditbetyg. Det bygger på Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda. Systemet betygssätter ett företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler. Att driva ett kreditvärdigt företag kräver tid, engagemang och hårt arbete. Vi hoppas att du inser värdet av att anlita, handla från eller samarbeta med ett kreditvärdigt företag.