Visar alla 2 resultat

Fransk manikyr

Fransk manikyr är en klassiker som aldrig går ur tiden och som handlar om att förstärka nagelns naturliga färger, de rosa på nagelbädden och den vita kanten på nageln. En manikyr som passar för alla tillfällen, vardag som fest, och som inte alls behöver vara svår att göra på egen hand med Depends mallar och färdiga kit.

Vad är fransk Manikyr?

Fransk manikyr är en stilren klassiker som härstammar från Kalifornien där filmstjärnorna på 30-talet började med de glansiga naglarna med vitlackad kant som snabbt blev populära och spred sig till catwalken i Europa. En klassisk fransk manikyr har en neutral grundfärg med en vit eller ljus nyans på toppen av nageln som gör att naglarna ser naturligt fräscha ut. Det handlar om att förstärka nagelns naturliga färger, de rosa på nagelbädden och den vita kanten på nageln. Den vita kanten gör hela intrycket av en välmående frisk nagel och den ska ha en böjd fri kant utanför nagelbädden.

Det går att göra fransk manikyr hemma!

Fransk manikyr kräver inte nödvändigtvis att du går till en nagelsalong utan kan utföras hemma med lite övning och några hjälpmedel. För att göra en fransk manikyr behöver du ett baslack, ett rosa nagellack eller ett lack som har en hudnära färg och glansig finish, ett vitt nagellack och ett topplack.

Börja med att applicera ett tunt lager basfärg, låt torka och applicera sedan ytterligare ett lager.
Därefter är det dags för den vita tippen. Hur du målar den vita tippen beror lite på hur långa naglar du har. Har du korta naglar räcker det med att bara använda en liten pensel för att måla tippen, men har du längre naglar kan du måla kanten där det vita ska börja på manikyren och sedan fylla ut tippen med den vanliga nagellacksborsten. Har du svårt att få till den perfekt målade tippen kan du ta hjälp av färdiga mallar som Depend Fransk Manikyr Mallar. Med Depend Fransk Manikyrpenna kan du måla den vita tippen på fri hand eller i kombination med mallarna.

Fransk manikyr avslutas med topplack i två tunna lager för att försegla den franska manikyren och får den att hålla längre och bättre. För nybörjaren kan det vara en god idé att starta med ett Fransk manikyr kit som innehåller både mallar, snabbtorkande topplack och rosa och vitt nagellack som Depend Fransk Manikyr Kit. En Remover- & Correctorpenna kan vara bra att ha redo om det råkar bli lack utanför nageln. Fransk manikyr är en klassiker som aldrig går ur tiden och passar för alla tillfällen, vardag som fest. På senare år har det även blivit en trend med fransk manikyr i färg, där den vita kanten byts ut mot en färg och ger en mer personlig manikyr.