Academy / Hur använder jag Depend Basnagelvård?

Hur använder jag Depend Basnagelvård?

Här får du tips & råd om hur du använder Depends Basnagelvård för att vårda och behandla dina naglar oavsett om du har bra naglar eller ett specifikt problem. Tänk på att nagelvård går inte på fem minuter utan tar tid. Det är en kombination av olika produkter som ger det optimala resultatet.

Basvård

Basvård

4203 Myrraolja Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja eller parfym, Allroundfil, Nagel- & nagelbandsrengöring, Myrraolja, Nagelbandscreme och Nagelborste.

Steg 1. Låt Nagel & nagelbandsrengöringen verka 2-5 minuter. Rengör nagelbanden och naglarna noggrant med nagelborsten. ”Putta” mycket försiktigt tillbaka nagelbanden. Har du vita hudbeläggningar vid nagelroten tar du bort dem med hjälp av manikyrpinnen. Om det behövs använd nagelpusher el. manikyrpinne och skrapa försiktigt i sidled bort vita hudbeläggningar eller avlagringar som ev. finns kvar vid nagelroten på nagelplattan. Avsluta rengöring under rinnande varmt vatten. Skölj ordentligt. 

Steg 2. Lägg på Myrraoljan på nagel, nagelband och under nageltoppen, massera någon minut. Myrraoljan ger intensiv vård till naglar som är torra, flisar sig, lätt spricker eller är mjuka. Återuppbygger och ger näring till nageln. Verkar fuktgivande, stärkande och hjälper till att binda samman nagelplattorna så att naglarna blir starka, flexibla och växer snabbare.

Steg 3. Applicera därefter Nagelbandscreme på nagelbanden och massera några minuter. Vårdar och påskyndar uppbyggnaden av spruckna, torra eller skadade nagelband. Nagelbandscremen är berikad med aloevera och allantoin som mjukar upp och ger näring och fuktighet åt nagelbanden. För en skön helhetskänsla, avsluta behandlingen med Handcreme.

Sammanfattning: Rengöringen med Nagel&nagelbandsrengöring gör du var fjortonde dag. Myrraolja, Nagelbandscreme och Handcreme använder du varje kväll tills önskat resultat uppnås. Det tar 1-4 veckor innan du kan se fullgott resultat, beroende på vilken kvalité dina naglar har från början. Ha tålamod, det lönar sig!

Torra/Flisiga naglar

4207 NagelbandscremeOrsak:
– Du rengör dina naglar med en acetonbaserad nagellackremover eller använder nagellackremover för ofta.
– Du använder en nagelstärkare med formaldehyd.
– Dina naglar är mycket i rengöringsmedel.
– Du har dålig hälsa och äter mediciner.
– Dålig grundskötsel.
– Ju äldre du blir desto torrare blir naglarna.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja och parfym, Allroundfil, Nagel- & nagelbandsrengöring, Myrraolja, Nagelbandscreme och Nagelborste.

Så här gör du: Tvätta händerna, rengör naglarna med Nagellackremover om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på Allroundfilen. Håll fingrarna i ett varmt vattenbad så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och rengör under naglarna. Applicera Nagel- & nagelbandsrengöring på nagelbanden och nedre delen av nageln. Låt Nagelbandsremovern verka i 2-5 minuter. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med Nagelborsten. Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten. Applicera Myrraolja på nagelband, nagel och under nageltoppen, och massera någon minut. Låt sedan oljan gå in i nagelband och nagel, och vänta tills att ytorna känns helt torra.

Nageloljan är speciellt framtagen för att fuktbalansera och hjälpa till att binda samman nagelplattorna så att naglarna kan växa sig starka. Tränger snabbt ner och kan användas dagligen vid behov. Avsluta med att lägga på Nagelbandscreme på nagelbanden och massera noga några minuter.  Rengöringen med Nagel- & nagelbandsrengöring gör du var tionde dag. Myrraolja och Nagelbandscreme använder du varje kväll i 30 dagar, därefter minst tre gånger i veckan.

MJUKA NAGLAR


4202 Powerflex NagelskarkareOrsak:
– Vitamin- eller mineralbrist.
– Dina naglar är mycket i kontakt med vatten.
– Du har dålig hälsa och äter mediciner.
– Du har använt lösnaglar för länge.
– Dålig grundskötsel.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja och parfym, Allroundfil, Nagel- & nagelbandsrengöring, Myrraolja, Powerflex Nagelstärkare, Nagelbandscreme och Nagelborste.

Så här gör du: Tvätta händerna, rengör naglarna med Nagellackremovern om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på Allroundfilen. Håll fingrarna i ett varmt vattenbad så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och rengör under naglarna. Applicera Nagel- & nagelbandsrengöring på nagelbanden och nedre delen av nageln. 

Låt Nagel- & nagelbandsrengöringen verka 2-5 minuter. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med Nagelborsten. Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten. Applicera två tunna lager med Powerflex Nagelstärkare (tunna lager är starkare än tjocka, och torkar mycket snabbare). Nagelstärkaren är berikad med kalcium och vitamin B5 som stärker strukturen i nagelplattan. Den verkar omedelbart, skyddar nageln och ökar motståndskraften. Förhindrar att vatten tränger in i nageln och gör den mjuk.

Lägg därefter på Myrraolja på nagelband, nagel och under nageltoppen. Massera in oljan någon minut, och låt verka tills hud och nagelyta känns helt torra. Nageloljan är perfekt balanserad för att stärka mjuka naglar. Är berikad med mandelolja och E-vitamin, som ger näring och verkar återuppbyggande.

Avsluta behandlingen med att applicera Nagelbandscreme på nagelbanden och massera noggrant några minuter. Behandlingen med Nagel- & nagelbandsrengöring gör du var tionde dag. Myrraolja och Nagelbandscreme använder du helst varje kväll, dock minst tre dagar i veckan. Powerflex Nagelstärkare kan du med fördel bättra på med ett tunt lager varannan eller var tredje dag och helt ny applicering gör du var tionde dag i samband med grundrengöringen med Nagel- & nagelbandsrengöring.

LACKA RÄTT! Hållbart och snyggt


29604062Orsak:
– Du använder en nagellackremover med olja. Oljan kan lämna kvar en restprodukt på nageln och då får lacket svårt att fästa.
– Du applicerar för tjocka lager lack.
– Du använder inte bas- och topplack. En alltför grov filyta när du filar toppen på nageln skapar ojämnheter.
– Du har applicerat lack på en fuktig nagel.
– Du har tvättat händerna med tvål och vatten före applicering; tvålrester kan göra att lacket inte fäster.
– Du har inte använt nagelbandsremover för att ta bort döda hudceller på nageln.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja och parfym, Allroundfil, Mjukpoleringsfil, Nagel- & nagelbandsrengöring, Skyddande baslack, Quick & Shine topplack, Myrraolja och Nagelbandscreme. Har du randiga naglar behövs Beauty lack istället för Skyddande baslack.

Så här gör du: Tvätta händerna, rengör naglarna med Nagellackremovern om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på Allroundfilen. Håll fingrarna i ett varmt vattenbad så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och rengör under naglarna. Applicera Nagel- & nagelbandsrengöring på nagelbanden och nedre delen av nageln. Låt Nagelbandsremovern verka i 2-5 minuter. Borsta rent nagelbanden och nageln noggrant med Nagelborsten. 

Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten. Är din nagelyta nu jämn och fin, applicerar du Skyddande baslack; om du tycker att nagelytan är lite ojämn rekommenderar vi en behandling med Mjukpoleringsfilen, innan du applicerar Skyddande baslack. Polering görs med tre ytor.

Börja med den grövsta ytan och avsluta med den grå, som ger en högglansig och jämn yta att lacka på. OBS! Var försiktig när du polerar så att du inte gör nageln mjuk genom att ta för mycket.  Är nageln fortfarande randig applicerar du Beauty lack istället för Skyddande baslack.

Applicera tunna lager i flera omgångar tills nageln har fått en jämn yta. Det är viktigt med tunna lager, eftersom de håller bättre och torkar snabbare. När du applicerar Skyddande baslack räcker det med ett tunt lager. Baslack ger den perfekta grunden för att lacka dina naglar. Det skyddar nageln så att färgpigment från nagellacket inte kan tränga in i din naturliga nagel och orsaka missfärgning. Det gör så att nagellacket fäster ordentligt, sitter kvar längre och inte flagnar. Nu kan du applicera det färgade lacket. Applicera även här mycket tunna lager. Det gör inget om både det första och andra lagret ser randigt ut, utan fortsätt med tunna lager tills du är nöjd med färgytan. Tunna lager torkar snabbare och ger ett starkare och bättre slutresultat. Avsluta lackbehandlingen med två tunna lager Quick & Shine topplack. Topplacket ger superhögglans, stöttålighet och är snabbtorkande. Ger ett maximalt skydd som förlänger varaktigheten på din manikyr.

Kom i håg att bättra på med ett tunt lager Quick & Shine topplack varje till var tredje dag så att du får en bra livslängd på din lackning. Det är alltså inte färgen som ska ta de första smällarna – för då syns det – utan det genomskinliga Topplacket.

För att upprätthålla en bra grundvård av dina naglar rekommenderar vi att du dagen efter lackbehandlingen applicerar Nagelolja på nagelbanden och under nageltoppen. Massera nagelbanden någon minut, applicera sedan Nagelbandscreme på nagelbanden och massera in noggrant.

Det här gör du minst tre gånger i veckan. Rengöringen med Nagel- & nagelbandsrengöring gör du var tionde dag.

NAGELBITARE

4203,4206,4207 TrestegsmetodenBästa sättet är att hålla naglarna så fina att du helt enkelt inte vill bita på dem. Gör en enkel manikyr på dina naglar en gång i veckan. Tänk också på vad du sätter tänderna i – under nageln ryms miljontals bakterier.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja och parfym, Extrafin – Fin Fil, Nagel- & nagelbandsrengöring, Myrraolja, Nagelbandscreme, Supershine-polerare och Nagelborste.

Så här gör du: Tvätta händerna, rengör naglarna med Nagellackremovern om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på Nagelfilen. Håll fingrarna i ett varmt vattenbad så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och rengör under naglarna. Applicera Nagel- & nagelbandsrengöring på nagelbanden och nedre delen av nageln. 

Låt verka i 2-5 minuter. Borsta nagelbanden och nageln noggrant med Nagelborsten. Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten. Polera upp nageln med Supershine-poleraren. Smörj därefter in nagelband och nagel med Myrraolja, och massera någon minut. Låt oljan gå in i nagelband och nagel tills ytorna känns helt torra. Avsluta med att applicera Nagelbandscreme på nagelbanden, och massera noggrant.

Rengöring med Nagel- & nagelbandsrengöring  gör du en gång i veckan tills du är nöjd med utseendet på din nagel och nagelband. Behandlingen med Myrraolja, Nagelbandscreme och Supershine-poleraren gör du varje kväll i minst fjorton dagar.

Så fort en nagel går av eller flisar sig ska du fila på det stället – det är oftast där man vill bita. Ha därför alltid en fil med dig i väskan så att du kan fila direkt, om olyckan är framme.

Skäm bort dina naglar ordentligt – lägg ned mycket tid på dem.  Då vill du inte bita mer. Nu är det dags att gå över till Depends basvård.

MISSFÄRGNING

4204 BeautylackOrsak:
– Du har använt en nagellackremover som innehåller olja, färg eller parfym.
– Du använder inte baslack under ditt nagellack. Baslacket skyddar nageln så att färgpigment från nagellacket inte kan tränga ner i den.
– Fel teknik vid lackborttagning gör att det färgade lacket gnids in i nageln, något som ger missfärgningar.
– Nikotin ger missfärgningar.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja, färg och parfym, Beauty lack.

Så här gör du:
Kamouflering av missfärgning: Innan du börjar, rulla flaskan väl mellan handflatorna och applicera därefter Beauty lack som tar bort ojämnheter och kamouflerar missfärgningar. Det återger skönhet till en livlös, matt nagel. Applicera tunna lager tills missfärgningen är borta. OBS! Det är bättre med flera tunna lager för bästa slutresultat.

Förebygga missfärgning: Använd aldrig en nagellackremover som innehåller olja, färg eller parfym, utan använd  Depends blå eller gröna Nagellackremover när du tar bort lack från nageln. Gör på följande sätt när du tar bort lacket: blöt en bomullstuss eller pad med nagellackremover och tryck mot nageln, lyft därefter snett rakt upp, utan att gnugga mot nagelytan. På detta sätt förebygger du risken för missfärgning av nageln. Använd alltid Skyddande baslack under det färgade lacket. Applicera ett tunt lager. Baslacket ger den perfekta grundytan för att lacka dina naglar. Det skyddar nageln så att färgpigment från nagellacket inte kan tränga in i din naturliga nagel och orsak missfärgning. Det gör så att nagellacket fäster ordentligt, sitter kvar längre och inte flagnar. Mera lacktips får du under rubriken Lacka rätt!

RANDIGA NAGLAR

4204 BeautylackOrsak:
Nagelplattan växer fram utefter längsgående skenor som ligger med ett litet mellanrum. Nagelämnet som bildas på skenan är tunnare än det ämne som bildas mellan dem. När nageln sedan utsätts för slitage t ex från en alltför stark nagellackremover som innehåller aceton, från rengöringsmedel eller genom långa perioder i vatten, slits den tunna ytan snabbare än den tjocka, och fårorna blir framträdande.

Det här behöver du: Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja, färg och parfym, Poleringsfil och Beauty lack.

Så här gör du:
Kamouflering/borttagning: Gör en behandling med Poleringsfilen. Polering sker med tre ytor. Börja med den grövsta ytan och avsluta med den grå, som ger en högglansig och jämn yta att lacka på. OBS! Var försiktig när du polerar så att du inte gör nageln mjuk genom att fila för mycket med den första, grövsta ytan. Applicera därefter tunna lager Beauty lack tills fårorna är borta. Beauty lack  innehåller microfibrer som fyller ut ojämnheter i nageln och ger en perfekt ytfinish. Återger skönhet till en livlös, matt nagel. Kamouflerar gulhet på nageln genom violetta reflexer.

Förebyggande syfte:
Använd aldrig en nagellackremover med aceton utan använd Depends blå eller gröna Nagellackremover utan aceton, olja och parfym. Använd alltid ett lack som skydd på nageln, t ex Powerflex Nagelstärkare, Skyddande baslack eller Beauty lack när du är mycket i kontakt med vatten.

SPRUCKNA NAGELBAND 


4203 MyrraoljaOrsak:
– Du använder en acetonbaserad nagellackremover eller är mycket i kontakt med starka rengöringsmedel utan handskar.
– Dålig grundvård.
– Du är mycket i vatten eller har allmänt torr hud.

Det här behöver du: Nagelbandscreme, Nagel- & nagelbandsrengöring och Myrraolja.

Så här gör du: Först måste du få bort alla döda hudrester. Tvätta händerna och håll sedan fingrarna i ett varmt vattenbad några minuter. Pensla på Nagel- & nagelbandsrengöring på 

nagelbanden och en bit ut på nagelplattan, och låt verka i 2-5 minuter. Borsta nagelband och nagel noggrant med Nagelborsten och avsluta borstandet under rinnande varmt vatten.

Applicera Myrraolja på nagelband, nagel och under nageltoppen. Massera någon minut, och låt sedan oljan gå in i nagelband och nagel tills ytorna känns torra. Därefter applicerar du Nagelbandscreme på nagelbanden och masserar några minuter. Nagelbandscremen är berikad med bl a Aloevera och Allantoin som vårdar och påskyndar återuppbyggnaden av spruckna, torra eller skadade nagelband.

Myrraolja och Nagelbandscreme använder du helst varje dag, dock minst tre dagar i veckan. Gör gärna behandlingen på kvällen, och du har en mjukare och behagligare känsla på nagelbanden redan nästa morgon. Rengöringen med Nagel- & nagelbandsrengöring gör du var tionde dag.

UPPVUXNA NAGELBAND


4206 NagelbandsrengöringOrsak:
– Dålig grundskötsel.

Det här behöver du: Nagel- & nagelbandsrengöring, Nagelbandscreme och Nagelborste.

Så här gör du: Tvätta händerna och håll fingrarna i ett varmt vattenbad i 10 minuter. Pensla på Nagel- & nagelbandsrengöring på nagelbanden och en bit ut på nagelplattan. Låt verka i 2-5 minuter. Borsta nagelband och nagel noggrant med Nagelborsten. Avsluta borstandet under rinnande varmt vatten. Om det behövs, tryck försiktigt med en  

manikyrpinne tillbaka nagelbanden till önskad nivå. Var försiktig när du trycker så att du inte skadar nagelbanden. Beroende på hur uppvuxna nagelbanden är kan behandlingen behöva göras ett par gånger innan önskat resultat uppnås. Applicera Nagelbandscreme på nagelbanden och massera noggrant några minuter. Nagelbandscremen är berikad med bl a Aloevera och Allantoin som vårdar och påskyndar återuppbyggnaden av spruckna, torra eller skadade nagelband.

Behandlingen med Nagel- & nagelbandsrengöring görs var tionde dag och Nagelbandscreme ska helst användas varje kväll eller minst tre gånger i veckan.

OBS! Klipp aldrig nagelbanden, eftersom det är oerhört lätt att skada huden. Ny hud som bildas där du har klippt blir tjockare och hårdare och blir därmed svårare att hantera.

Step by step